BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS

Monday, August 31, 2009


akan bertahan sebaik mugkin posa ni...
biarpon selalu trfikir nak smoke...
sbb asyik tercium bau rokok kat mulut kawan...saboe je la.
..yg penting aku x trjebak...

Monday, August 24, 2009

cuba fahami...????

Selain itu perihal JPM/JPP juga terkandung di dalam Jadual III (Seksyen 7, 8, 22 dan 23), Akta Institusi-Institusi Pelajaran (Tatatertib) Pelajar 1976. Objektif penubuhannya ialah untuk melahirkan barisan pemimpin pelajar yang berwibawa dalam merancang dan melaksanakan aktiviti pelajar disamping sebagai saluran maklumat berkaitan dengan kebajikan kepada pihak pengurusan.


+ adakah korang layak d beri gelaran ni...????
+adakah korang ade mlakukan tugas ini????
+adakah anda barisan pemimpin yg berwibawa..???


Penubuhan JPM/JPP berasaskan kepada peruntukan undang-undang yang terkandung di dalam Akta Institusi-Institusi Pelajaran (Tatatertib) Pelajar 1976 di dalam Seksyen 7 yang menyatakan “Sesuatu Institusi hendaklah mempunyai suatu Jawatankuasa Perwakilan Pelajar dan peruntukan-peruntukan Jadual Ketiga hendaklah dipakai bagi Jawatankuasa itu dengan syarat bahawa Menteri/Presiden boleh, menurut budibicara mutlaknya, membuat, dengan perintah yang disiarkan dalam Warta, apa-apa ubahsuaian, penyesuaian, tambahan, potongan atau pindaan sebagaimana yang difikirkannya perlu dan bermanfaat kepadanya dalam pemakaiannya bagi mana-mana Institusi atau kelas atau perihal Institusi tertentu”

ape guna akta ini d wujudkan...???
faham kah kenapa organisasi d perlukan...????
ape yg korang buat sehinggakan 3 peraturan naik dalam seminggu...?
are u all really that sucks and act more than ammy award winners????

"As students, we are not in the position to give suggestions. Only the leaders can do that because it involves the law. We believe the leaders always think of the students' welfare."

is this wat happen in our place..???
is this happen in our place???
where is president and jpm???
y jpm havent do anything to all ridiculous rules that unikl mfi done..???

‘Feels Like Home’ that’s how our students described their feelings about staying at UniKL. Simply because UniKL offers a unique combination of high academic standards, employment success and a prime location in beautiful surroundings, with ease of access to Kuala Lumpur city. Our students satisfactory always take precedence in the Student Affairs Department to make sure they get the desired academic success and welfare with us. We provide a range of services to help students achieve their educational and personal goals. Our role is to offer quality student-specific services to enable our students to succeed intellectually and socially during their college life.


i 110% dun agree with this statement...
have they already do survey at unikl mfi...
all these politics make me wanna throw a grenade to their face..
damn ,jinx,bloody m..... fu...r----

to jpm in mfi 1 ers period u all being called jpm wat is ur
contributions to all of us...
internal mis understanding too many, meeting to many and everything is bloody damn stupids..
although u all are selected coz of ur pointer and attitude but wat really happen in reality u all
are just actress/actor that hiding behind da organization name..
wat have u done in mfi...
going to leadership n jpm camps and seminar ,
went back wat have u shown to all of us wat u learn..
hey to all unikl mfi jpm dun make a bitch from ur dna , but make a f..k..h pig headed
with ur dna...
u all are disgusting,
go to hell...
ive watied for 1 ers and see all of u about 1 ers
but wat all of u bloody fu..k... shit doing...

stop...no need to make anything...
only raya feast, ramadhan feast and ruhis muhrih accepted ???
y ???
almost in the end of semester y..???
are u all just act u all are sum 1 who have all da credibility and leadership attitude???
hey guys dun make urself look like piggy asshole ...

1ers ...
what is ur contribution...???
fees-free
program-u all
msr-jpm as facie/oc...?
is that logic...????
are all of u are really bloody sucks and retarded....


communication that all of u has in ur organization dont seem to show u are better than last jpm group lead by fendi..

u all are the worst in unikl mfi jpm history..
dun believe, try ask all senior student...

they can compare now and the old days jpm...
they are seniors...
if u havent noticed yet....

Monday, August 17, 2009

oit...

bosan tahap cipan...


nape la aku x de mud nak wat ape2 ari ni...?
dari pagi sampai ler ke petang, last sekali petng aku tido...

grrrr,,,

bengang gila kepala ni bila x der ape2 nak d wat...
surfing bosan,tgk mvie bosan dngr lagu bosan, makn bosan sume r bosan..

tatau nape atau knpe aku terasa x de mud sesangat ari ni...
nak kate sakit, x sakit nka kate lapoe , da mkn nak kate kecewa , x becinta pon
tapi nape aku x de mud ek..

rase mcm ari ni lambat beno nak abih..
selang sejam tau dua jam bangun dari tido
mennti ari sampai ke malam...

ya allah,
ape tgh trjadi ni...
x pernh aku rase sebegini ...
sampaikan jari kaki tersadung anak tangga pon mcm
x rase ape2...

ya allah..
sampai ke petang aku mennti,akhirnya tiba juga mlm...

tgh aku mlepak sambil isap sebatng rokok pall mall
, kawan ku menegur
~ wei, pagi tadi air x de ko mandi kat ne...???

aku mcm terkejut dngar kawan ku berkata sedemikian rupe..
pastu aku ketawa x ingat dunia sbb baru sedar yg aku ni dari pagi sampai ler sekarang x mandi g...ya allah...
memng power siut...sehari x mandi...
1st time dalam sejarah idupku...

sume d sbbkan kerja pembaikan paip bawah tanah kat area perumahan ku...

arrrrrrrrrrrrrr....sengal sungguh.....

kuikuikui...

bila nak membaca buku d perlukan , bila nak mndengar radio d perlukan, bila nak menonton tv d perlukan , bila nak mkan mkanan d perlukan,bila nk mandi air dan bilik air d perlukan,bila nk ke tndas tandas dan air d perlukan, bila nak shopping mall dan duit d perlukan, bila malas berjalan kereta,motor,basikal dan lrt d perlukan,bila terasa nk berkapel perempuan/lelaki d perlukan, bila nak melancong pakaian,agen plncongan,jadual d perlukan ...,,,

sedikit dari saya...

jika gembira dan bila gembira...

apa yg d perlukan untuk gembira?
apa yg d perlukan jika hidup dah pun gembira?

Sunday, August 16, 2009

aloha...

hari yg memntkan dan mnyronkkan.


ok citenye gini...
kawan nye makcik nk pindah uma dan nk minta
tolong angkat barang, so kawan ajak saya g sekali , saya accept...

ahad pagi, siap sedia nk ke keramat ...uma makcik kwn saya,
jauh beb dari bangi..pastu merempit guna motor dan sya bonceng...ermmm mendapat r...
lagenda berumur 10tahun telah membuktikan drinya yg ia masih tergolong dalam golongan motor otai apabila berjaya merempit ke keramat gan selamatnya...

memng layan r jalan nk g keramat biarpon kwn hampir2 jilang keseimbangan badan sewakti melalui
jalan kosas, tapi dgn skill pemanduan yg cekap kawansya berjaya mngawal mtornya yg sewaktu tu tgh hot mngerang...105km/h....
ahaks....hue3

sesudh sampai kat keramat, jumpa gan mak cik,sepupu,adik kpd kawan sya...
memng seronok r dpt berkenalan gan owg baru but still ade sikit rase malu...hik3

sampai je, lepak rokok sebatang pas2 direct angkut barang naik lori...
--barang da di angkat dari uma ke bawah flat oleh kawa2 makcik ,sepupu n adik kpd kawan sya--....

so senng je la...
tapi merasa gak bahang panas tngh hari kat keramat 2...
abng lori 2 pon lepak kat dalm lori jew...
takut matahari...hahahaha

setel je kerja mngangkut n berkenalan gan kawan mak cik sya
...gan sunburn d kulitku kiteowg berangkat menuju ke destinasi seterusnya..

destinasi seterusnya sg.tekala.!!!

Tuesday, August 4, 2009

oooooooooooooo

c sya ...


layan c sya kat pitsstop tadi...

lame x kena memng best r tadi...
yg terlibat gan program c sya its fariq,ame,lan, nora n me...

round 1st mcm cibai kit sbb serdak bnyk,
2nd round memng layan beb...
fariq batuk pla bila hisap c sya sbb dia x besa...
lan,ame n aku jgn ckp r...
line clear...

tapi yg paling best bila c mat no try,
da ler demm n kpla pening dia wat line clear
n try jawab nye batuk r ...
first round...
second round ahhh
mantap beb dia tarik...
sambil tergelak2 g dia tarik...
mcm expert katakan...
padahal da sesak nafas da dia...

all thanks to bob itam generousity coz spend us c sya..
thanks bob itam ur da great...
bob itam is a new student at mfi

ntah btol ke tak...

Sebenarnya CINTA, SAYANG, SUKA dan MINAT adalah perkara yang berbeza-beza. Kita sering meluahkan ungkapan itu kepada seseorang, tapi tahukah kamu apa maksud sebenar bagi keempat-empat perkataan tersebut.

CINTA - Kita memang mengharapkan dia menjadi milik kita. Segala apa yang kita buat, kalau boleh dia ingin mengetahuinya. Kita juga akan sentiasa berfikir tentang dirinya, biar pun sesaat. Walaupun tengah dalam big problem tapi masih teringatkan dia.

SAYANG - Kita memerlukan dia dimasa kita mahukan seseorang untuk berkongsi rahsia dan kisah suka dan duka kita. Selalunya kita akan sayangkan seseorang yang menjadi 'telinga' kepada masalah kita. Ini tekaan saya, tapi selalunya beginilah situasi bila kita sayang seseorang itu.

SUKA - Kita sukakan dia kerana dia seorang yang kelakar malahan dia juga happy-go-lucky. Bila bersama-sama dengan dia, kita akan rasa gembira, gelak tawa bersama sampai mahu pecah perut dibuatnya. Tapi, kita tidaklah terlalu merinduinya sekiranya tidak berjumpanya selama seminggu. Sebab kita tahu yang kita akan berjumpa dengan nya nanti, sama ada dia mengajak keluar atau kita yang mengajak dia keluar. Apa pun flow tetap sama happy-go-lucky

MINAT - Ada sesuatu pada dirinya yang menarik untuk kita mendekatinya. Katakan, kita suka orang yang tinggi, tegap dan berambut kemas seperti antonio banderas, sudah pasti kita akan melihat gerak-geriknya. Sekiranya dia tidak memberikan perhatian kepada kita, kita akan mencuba untuk mendapatkan perhatian dari nya.




lama gila nak fikir maksud cinta,sayang,suka dan minat...
hampir 3 jam r aku buang masa...da rugi masa tido aku...
habis botak kepala aku yg da botak nie...
ape2 pon komen ler ea...
mana tau sya ada wat knytaan salah,
sila ler tegur...
boleh gak saya perbetulkan kesalahan saya...
huh...siap gak akhirnya...
pisang goreng panas and air tebu sejuk...may be can charge me up back..
hik3

Monday, August 3, 2009

steps to find great partners

penguin know their life partner after ten seconds looking each other,

they dont have intelligence like human so what make penguin 100% know how to choose their life partner, what make penguin so loyal and why penguin never fight with their life partner.
male penguin also very protective to female penguin and always make female penguin rest and relax...only once may be male and female will haunt fish together...
and each will wait for their partner to return before they get the rest..

is penguin more more good in relationship ?,or ...? u think about it urself...and then compare it with this statement, wasnt human have intelligence and what so called brain..

1.work on urself first.(this is main thing coz if u dont ready better dont get urself in trouble)

2.work with a relationship.(ermmm, hard one...coz a lot must be done to keep a wonderfull and passionate relationship)

3.make new friends.(this point i insert coz for me better to make new friend a lot coz when u find and talk to a new friend it will raise up ur percentange to 50% and then the rest its up to you and the power of gods...hehehehehe...;-))

4.have a purpose and passion in ur life.(coz each people need this method to make way of their future)

5.njoy ur life.(dont stuck in ur relationship and miss all the joyfull/hapiness that life offered)

6.have money in the bank.(depends on ur plan)

7.use visualization(try new things to bloom ur relationship)

8.plan for ur partner.(better if men do it,show them are realible)

9.b prepared to travel.(this point im not sure, but i always see couple travel together thats y i inserted in to...am i ryt...?)

10.b slow to develop the relationship.(this is a fact that i assume all men and womens know)

happy

Aristotle - Happiness is the meaning and purpose of life, the whole aim and end of human existence. Happiness is the most important goal in a persons life. Concious he is of that or not. Everything that people is in fact for only one thing in the end - Happiness.-----ini copy paste---

So happiness - isn't that the thing that all of us always try to find, to achieve and then to maintain for the rest of our lives? Being happy isn't quite as simple as having money or being an A celebrity, eventhough what the media may tell you. Once you dig past the surface and get away from the reality, the true meaning of happiness -comfort, content and joy - becomes clear.still, the one question that haunt at us all endlessly: How do we achieve it? Perhaps the answer isn't as complicated as we think.

Nobody is happy all of the time, but some people are definitely more fulfilled than others and it doesn't seem to have much to do with something goods or high achievement. Being happy is supposedly simple, supposedly easy, this and that as you watch an endless list of reality show that show happiness. However, looking around more carefully, you may realize that people living in kind of lifestyle may be more content with it than you. So what do they have that you don't? Don't just find out - get it for yourself.


sorry


just recently i have the strength to push away my lazyness

and start blogging...
sorry to all tujuhbudakitam...

now i can update anything just inform me and i will publish it a.s.a.p

black, approve my blog so i can start update tujuhbudakitam...
da sooner da better...

ow ea. ..


guest from unikl mestech

around 9pm , a group from unikl mestech arrived to unikl mfi

to attend an dinner that set up by unikl mfi for the hardwork and thanks to
student from unikl mfi n mestech for their effort to conduct orientation week at unikl mfi about a month ago...

they are all very happy when seeing each other
although there are several people that do not show up its still
a happy and joyfull dinner

all thanks to mfi n mestech students that all are marvellous and wonderfull

x jadi...


nampaknye plan g bagan lalang x jadi r hujung minggu nie...

lau ler jadi msti seronok tahap cipan, mcm first plan g bagan lalang sem lepas...
khemah da rembat da, tapi plan pla x jadi...

x pe hari len ade...
plan still going...
only our geng will be reduce...

hope we all can full fill our trip to bagan lalang...
anyone who want to join us, please ...
u all are welcome...

these my favourite logo...huh...cool...

feel it,,,

our... adopt parents at sg.tekali ulu langat...

standing from left : afiq,man cie, lan ciew, muq, paya, ayul
sitting from left : black, daddy cool, orin

not in picture :
teeya,makcik ina,makcik ita,mummy cool,olin,onie,gaban,izril,fatin,dini and etc...

i wonder who are these people in this picture???

i think i met them or may b see them but i really cannot remember it...
hmmmm....

bila berkawan biar jujur dan ikhlas

tapi nape mc exists friend that do not appreciate friendship and
choose to lie and make a fool to friends...

i wonder when this kind of people gonna realize that they were in wrong path
and appreciate friendship, but only need frienship when they need something or feeling boring or when they are in problem...

i wonder is this 1 of life game or 1 of people weakness...
well i often hear there no one perfect, but u can be close to perfect if u know how...:-)

what can you think from this picture...?

freely give ur opinion , hue3....

favourite place that i really miss ...



aslmkum

kengkawan yg d hormati...


jom r layan goreng pisang and air tebu...
pergh...hot beb...

awek cun pun x dapt d bandingkan gan feeling

goreng pisang and air tebu...
takat leleh beb...

so kengkawan , try r...

petang yg membosankan...


selalunya men cs tapi da khatam da men cs..

rasenya nak khatam men hitman blood money
tapi sush bangat so pause dlu and continued afterwards...

please give me some idea wat to do in my evening
besides sports,sleep,eating, bullying, and bad thing...
hahhahahahahaha


aslmkum...

kenapa ramai orang demam bulan ni...?
adakah d sebbkan faktor cuaca atau pon faktor2 lain..?


tertanya2 knpa ramai sangat demm?
mcm ada majlis g klinik tau hospital pla...
hahahahhahaha...

kesian owng yg demam ni...
nak jer tolong tapi ape kan daya da x berkemmpuan,

demm.
selalunya owang yg plih selepas dmm akn dapat boost dalam sistem imun,
tapi nape pas demm da kebah
datang pla penyakit lain...

banyak pnyakit lain, nak d senaraikan memng jenuh r menaip.

ape2 pon, saya doakn kepada semua yg sakit x kira leh sakit ape
supaya cepat sembuh dan cepat2 kembali ke rutin asal...



hahahahahahahhaha

to all my friends...


meeeee are muqarrabin...

firstly, secondly, thirdly

i doesnt have anything to write coz
still havent found any idea yet,
although i think i have something to write...

so im so sorry...
may be after 2-4 hours i will found my precious idea that i will share to all my viewer and my links tujuhbudakitam.blogspot.com

There was an error in this gadget